VELKOMMEN TIL PHOENIX DANS

Velkommen til Livets Dans Blogg

torsdag 14. juli 2011

Magedans – en måte til å gjøre en forskjell i seg selv

Phoenix dans er for deg som har kommet dit hen at du har lyst til å gjøre noe mer for deg selv, noe som er nytt og annerledes, noe som kan utgjøre en forskjell i livet ditt. Dette er for deg som vil videre, opp og fremover for å komme i kontakt med den du egentlig er. Det er mange måter å realisere seg selv og vikle seg ut på, og man finner sin vei når det du gjør er av betydning. Magedans er en måte. Ikke bare er det godt for kropp og sjel, det er også utrolig gøy og ikke minst det skaper glede.

Hvis noen av disse ordene vekker din nyskjerrighet, kan du lese videre. For deg som ikke liker forandring og som ikke har behov for å gjøre en forskjell for deg selv eller omgivelsene, du kan gjerne stoppe her. Eller, du kan la nyskjerrigheten føre deg videre ennå et lite stykke, før du stopper opp helt, hvis du da gjør det.

Kan hende er du fornøyd med livet slik det er, det er i så fall flott. Da trenger du gjerne ikke mer akkurat nå. Det kan også være at du en av dem som stadig flykter fra hverdagen for å fylle eventuelle kjedelige tomrom og som har det for travelt til enda noe nytt. Kan hende er du en av dem som er på flukt fra de rommene som er fylt med følelser du helst ikke vil vedkjenne. Muligens har du heller ikke tålmodighet til å vende blikket innover, ettersom det er der ute alt skjer. Hvis så er tilfelle kan du stoppe her, for dette kurset vil kanskje by på en utfordring eller to, men bare kanskje.

Uansett hvem du er, har du nå en mulighet til å prøve noe nytt, spennende og annerledes, noe du kanskje ikke har gjort før, for å bli en enda bedre utgave av deg selv. Og hvem vet, det er kanskje du som tror at du trenger det minst som trenger det mest?

Phoenix Dans er i utgangspunktet for deg som er motivert til å gjøre noe for din egen del, noe som kan gi glede, motivasjon og som kan skape en positiv forandring i hverdagen. Det er for deg som er nyskjerrig på ditt indre skattkammer, og for deg som har mot og tid å ta en timeout, en pust i bakken for å bli bedre kjent med, eller i det hele tatt finne frem til den kvinnen du egentlig er, enten du er 17 eller 70.

Før eller senere i livet blir vi konfrontert med vår kvinnelighet, noen liker det, andre ikke. Det kan være en utfordring å innse at sinnet og kroppen forandrer seg fra barn til kvinne, fra ”bare kvinne” til en gravid kvinne, til mor og etter hvert bestemor. Gjennom dansen kan du komme dit hen at du legger mer vekt på den du er, i stedet for på det du gjør og hvordan du ser ut. Dermed kan du oppnå en dypere forståelse av livet og deg selv.

Kroppen oppleves forskjellig alt etter hvilken forutsetning vi har til å akseptere oss selv. Noen er glad i og stolte over sin egen kropp mens andre er i ytterpunktet andre vei, de er ikke fullt så begeistret av seg selv eller egen kropp. Det kan være mange årsaker til hvorfor vårt forhold til kroppen er som det er, det kan ha med oppvekst, kultur, opplevelser, media, indre forventninger og krav og mye annet. Kropp og kvinnelighet er for mange forbundet med noe som er tabu, mens andre har et mer avslappet forhold til seg selv og kropp i det hele tatt. Magedansen kan på sin unike måte bidra til at man får et bedre forhold til kroppen sin, slik at det er lettere å akseptere seg selv slik man er, uansett kropps fasong og størrelse.

Det var først i en alder av 42 at jeg innså at min kropp er unik, for ved å fokusere på hva den gjør og har gjort for meg og gjennom meg, har jeg lært å bli glad i kroppen min. Jeg har liksom fått en rennesanse i forholdet til meg selv, og, har ved å snu opp ned på alt jeg er og kan, funnet frem til meg selv gjennom dansen på en ny og mer givende måte. Jeg trekker igjen en parallell til Phoenix, hvor jeg nå føler meg ”gjenoppstått” som kvinne og menneske. Mange med meg har opplevd det samme gjennom magedans. Og kan vi, kan også andre oppdage sin Phoenix gjennom dansen.

Det er nemlig ved å søke innover og ved å avklare sine virkelige ressurser, at man finner nøkkelen til døren til vår egentlige virkelighet. Innenfor denne finnes hver enkelt av oss sitt unike og mangfoldige skattkammer, et univers med alle de slipte og uslipte diamanter, som har gjort oss til den vi er og til den vi kan bli. Etter noen år på leting etter en mening, var det i meg selv jeg fant den og jeg har innsette at jeg liker det jeg har funnet. Hvis jeg kan bidra til at flere opplever noe av det samme, vil det være en sann glede. For når vi har det godt med oss selv, vil det spre seg som ringer i vann til omgivelsene våre. Det handler enkelt om å ta ansvar for eget velvære gjennom å gjøre noe av betydning, for da vil vi oppleve den gode tilstanden i oss selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar