VELKOMMEN TIL PHOENIX DANS

Velkommen til Livets Dans Blogg

mandag 17. januar 2011

Sensualitet

Sensualitet er noe vi alle har i oss og det er like individuelt som det finnes mennesker på jord, like fullt er det noe som kan relateres til glede – så vel overfor verden som for kroppen vår både fysisk, psykisk, emosjonelt og åndelig.

Trekker vi en parallell til naturen vil det å se og nyte en blomstereng, fossefall og himmel sette oss i en tilstand av nytelse. Vi føler også glede ved å ta innover oss de vakre inntrykkene naturen gir oss. Slik er det også med kroppen vår, den er vakker og gir oss rom til å ta innover oss inntrykk gjennom alle sansene våre.

Når vi ser på tingene i naturen gjør vi ikke det for å kritisere – vi gjør det for å nyte, føle glede og for å komme i en god tilstand. Det kan være solen som varmer huden vår, vinden som stryker lett over kinnet, eller vannet som kiler oss på tærne i vannkanten. Sensualitet kan være å nyte smaken av sjokolade og føle den smelte i munnen eller å kjenne duften av en utsprunget rose. Det kan like godt være å kjenne gleden ved de ulike teksturene vi kan føle med hendene og huden vår.

Sensualitet er å være tilstede i øyeblikket og i egen kropp, og dermed være bevisst alle våre sanser. Det er ingen gave ei heller et talent – det er noe vi alle har i oss.


Gjennom den orientalske dansen kan vi bli enda mer bevisst vår sensualitet – det handler om å bli kjent med og glede seg over egen kropp og følelsene i oss, føle glede overfor livet og nyte opplevelsen der og da. På denne måten kan du nå opp til et nytt nivå både personlig og i dansen og dermed gi deg selv og dem rundt deg enda mer glede.

Sensualitet kommer innenfra og handler om trygghet over egne følelser og overfor omverden. Det behøver ikke å ha med ytre skjønnhet, men det har i stor grad noe med den indre delen av deg selv, hvordan du tenker og fører deg. Ved å bli bevisst dette og gi deg selv lov til å nyte, kan det bidra til en følelse av harmoni inni deg. Du trenger bare å gi slipp på kontrollen og ikke minst på frykten for hva andre vil synes om deg, og gi deg rom til å være deg selv fullt ut.

For noen kan det virke som en trussel at andre viser sensualitet, da er det hos dem selv problemet ligger, og ikke hos den som tør å vise sin feminine side. Å ta hensyn til hva andre tenker og synes om oss, hvis vi viser sensualitet, kan dessverre hindre oss i å leve ut vår egne feminine og sensuelle sider.

Mange kvinner i dagens samfunn føler de mangler noe når de ikke er i kontakt med sin femininitet/sensualitet. Dette kan også gjenspeile seg i forholdet, der mannen kanskje ikke finner sin plass, ettersom mange kvinner er like maskuline som feminine i væremåte. Ved å gi slipp på andre sine meninger og leve ut vår kvinnelighet kan vi komme nærmere vår sensuelle natur og nå et dypere nivå i oss selv, til glede for omgivelsene og oss selv.

Tenk, at det og virkelig eie seg selv og sine tanker fullt ut vil gjøre at du blir mer avslappet i forhold til verden rundt deg og til deg selv.

For å overføre hvordan det er å være sensuell kan vi bruke kroppsspråket gjennom dansen. Din sensualitet henter du innenfra, den er individuell og uttrykkes på den måten som er naturlig og riktig for deg. Å være sensuell/feminin er ikke det samme som å være vulgær, det er lurt å skille de to. Reflekter gjerne over hva sensualitet er for deg og hvordan du vil uttrykke det på ditt vis. Gjennom dansen kan du med myke bevegelser, til deilige og pulserende rytmer nyte musikken, øyeblikket og deg selv. Klarer du å gi enda mer slipp på din indre kontroll, vil både du og et eventuelt publikum bli henført. Å tillate deg å være sensuell er å gi deg selv en gave for fremtiden.

Sensuell ynde kan implementeres i alle bevegelser og teknikker i og utenfor dansen – om du tillater det.

Lykke til med din sensuelle utvikling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar