VELKOMMEN TIL PHOENIX DANS

Velkommen til Livets Dans Blogg

mandag 17. januar 2011

Belly-Fusion

Magedansen har vært gjennom en utrolig forvandling/transformasjon de siste årene. Fra hovedsakelig å handle om klassisk oriental, med få avvik som implementerte noen etnisk innslag og tradisjoner innenfor den arabiske verden, har nå dansen virkelig tatt seg opp og gjort et kvantesprang når det gjelder utvikling. Nå er ”alt lov”. Det er ingenting som er galt eller riktig, annet enn hvordan selve teknikken utføres anatomisk.

Det betyr at det er fullt mulig å flette inn alle slags musikk sjangere og alle typer dansestiler i magedansen; så som salsa, samba, electronica, metal, spansk, pop og fusion, foruten variasjonene i den indiske og arabiske musikk kulturen etc. Resultatet av dette er en enorm spennvidde innenfor denne danseformen. At det gjør det lettere å finne seg selv, sin stil og sin sjanger er helt sikkert. Aldri før har jeg sett så mange varianter av danseklær, kostymer og dansesjanger eller hørt så mye spennende og variert musikk i dagens magedansverden. Det tunge og mørke kombineres med det lyse og lette og dansefeberen bare vokser og vokser.

Jeg har personlig alltid tippet litt over til siden, hen imot ”fantasi magedans”, da jeg spesielt liker utradisjonelle musikkstykker og annerledes koreografier enn gjennomsnittet, i hvert fall her til lands. Nå er det så og si helt stuerent å gjøre dansen til sin egen, gjøre det på sin unike måte og bruke ens innerste ressurser til å gjøre det man liker best og er flinkest til. Når man gjør det, vil også evnen til å formidle dansen med glede og motivasjon være til stede. Så bidrar det igjen til å skape inspirasjon hos andre samtidig.


Kvinner og jenter i alle aldre kan ha glede over denne danseformen, som inkorporerer så mye; ikke bare ulike sjangere, stiler og musikkvariasjoner, det er også fantastisk for kroppen vår, etter som dansen virker forløsende på spenninger og lavt energi nivå. Dansen har dessuten en positiv effekt følelsesmessig og mentalt, da den arbeider helhetlig med kroppen vår på mange plan. At dansen er booster for kropp og sjel, kan i høyeste grad virke positivt på både selvfølelse og selvtillit. Jenter og kvinner med noen kilo ekstra, som er tynne, små eller store, har alle samme forutsetning for å danse magedans, dette er nemlig en dans for en hver kvinne, uansett alder og kroppsproporsjoner.

 De aller fleste som fortsetter med magedans gjør det fordi de merker en positiv forskjell på før de begynte å danse og etterpå. Du blir nemlig kjent med kroppen på en ny måte og de aller fleste mener de også får et enda bedre forhold til kroppen sin. At det er litt utfordrende i starten gir bare et ekstra kick; som når teknikken endelig sitter og dansen etter hvert flyter og du er i en god tilstand i deg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar